Vuk Guberinić: ”ARK Regional Branding Symposium donosi u Srbiju novinu. Zato smo prepoznali značaj ovog događaja!”

Categories ARK Mobility Partner

Kad kažete srpski Uber, odmah pomislite na CAR:GO. Već godinama unazad svojim načinom poslovanja, fantastičnim pristupom svakom zaposlenom i klijentu ostaju sinonim kvaliteta po svim kriterijumima. Tako inovativan, a opet odavno u svetu usvojen brend, kod nas je doživeo uspeh. Vuk Guberinić, generalni direktor i osnivač ove već sada omiljene kompanije nam je u razgovoru otkrio zašto dolazak Martina Lindstroma ima toliko relacija sa CAR:GO uslugom. Uživajte!

#1 Kao kompanija, zašto ste se odlučili da podržite ARK Regional Branding Symposium?

ARK Regional Branding Symposium donosi u Srbiju novinu. Dovodi Martina Lindstroma da prenese svoje znanje, umeće i nauči startup-e, ali i starije kompanije kako da razvijaju svoj brend i kako da unaprede svoj biznis. Zato smo kao startup podržali ovaj tip edukacije, jer verujemo da je jako koristan i jer želimo da budemo deo tima koji teži da uvede novine na srpskom tržištu, nova znanja, kreativne i inovativne ideje.

#2 Kao preduzetnik, kako Vi vidite, gradite i ulažete u brend? Koliko je brend bitan za startupe i male biznise sa velikim potencijalom rasta?

Brend je veoma bitan, a posebno za startupe, jer na taj način proizvod koji se nudi postaje prepoznatljiv i samim tim i značajniji. Brend je važan za početnike, mlađe kompanije, ali i za velike, da bi opstali na tržištu i da bi ostali uočljivi.

CAR:GO se zato od nastajanja ideje pa do realiuzacije, vodio time da formira brend i da ga unapređuje i ulaže u njega. Sama ideja se bazirala na tome da formiramo brend koji naše korisnike asocira na bezbednu, brzu i povoljnu vožnju, a po reakciji naših korisnika, sigurni smo da smo u tome uspeli. Nastavićemo da radimo da tome, da se usavršavamo jer želimo da budemo lideri u svojoj oblasti.

Mnoge destinacije koje obilazimo trude se da prikriju stvarnost, pa obilazak turista baziraju na tome da vidi samo lepe stvari, ali ne i realnost.

#3 Martin ima jednu tradiciju prilikom odlaska na gostovanja u druge države, a to je vožnja sa taksistom koji poreklom ne potiče iz grada u kom živi. Cilj je da od jednog objektivnog posmatrača te zajednice dobije relevantan uvid u mentalitet ljudi koji tu žive. Da li ste imali iskustva sa takvim zahtevima i šta mislite o toj Martinovoj tradiciji?

Martinova ideja je odlična, drugačija, jer je “out of the box”. Cilj svakog turiste je da upozna destinaciju koju obilazi, običaje ljudi, stvaran život. Mnoge destinacije koje obilazimo trude se da prikriju stvarnost, pa obilazak turista baziraju na tome da vidi samo lepe stvari, ali ne i realnost. Zato nam je ta Martinova tradicija veoma interesantna. CAR:GO se trudi da ispuni sve želje svojih korisnika, zato smo uvek tu i na raspolaganju. Naši vozači dolaze iz različitih krajeva Srbije, ne samo iz Beograda, tako da mogu da ponude objektivnu sliku našim korisnicima.

#4 Kako vidite dolazak Lindstroma u Srbiju i značaj ovog tipa edukacije za startap scenu u Srbiji?

Dolazak Martina u Srbiju ocenjujemo kao veoma značajan. On je pre svega svetski brend ekspert, donosi ogromno znanje i iskustvo. Mislimo da je značajno za sve, kako mlade biznise, tako i razvijene da čuju šta on ima da kaže, da pokušaju da usvoje savete, jer je to potrebno srpskom tržištu.

To je velika prilika za startupe da saznaju, nauče i shvate način na koji se stvara brend, kao i kako da ga unaprede, promovišu. Ovaj tip edukacije za startup scenu u Srbiji je značajan da bi preduzetnici naučili kako da rešavaju svoje poslovne probleme, kako da unapređuju svoj biznis. A to se najbolje može saznati od nekog ko je svojim znanjem transformisao poslovanje mnogih svetski poznatih kompanija.

Martin je svetski poznato ime, on je svojim radom pokazao da zna da stimuliše biznise da budu kreativniji, a to je srpskom tržištu neophodno. Zato nas veoma raduje njegov dolazak i sa nestrpljenjem očekujemo konferenciju.

KUPITE SVOJU KARTU ZA ARK SYMPOSIUM OVDE

Leave a Reply