Aleksandra Đoković: ”Beograd postaje centar sveta, a sva naša čula receptori za neke nove spoznaje.”

Categories ARK ambasador, Čulo sluha ARK

Inspirisani Martinovim Tajmsovim bestselerom “Brand Sense”, koncipirali smo ARK Branding Symposium tako da pruža brendirano iskustvo preko svih 5 čula. Prvo čulo koje bismo predstavili je čulo zvuka, a koje predstavlja samostalna umetnica Aleksandra Đoković. Aleksandra je dala autorska prava na kompoziciju koju ćete imati prilike da čujete kako izvodi tokom programa 12. maja u Opera & Theater Madlenianum. Pročitajte malo o tome zašto se odlučila da podrži projekat i zašto se raduje nastupu u svojoj zemlji, iako sad živi i radi u Grčkoj.

#1 Tvoja autorska pesma koju je komponovao Dušan – Duda Bezuha pod nazivom “London Blues” je postala zaštitni zvuk ARK Regional Branding Symposium-a. Šta te je navelo da se priključiš ARK Regional Branding Symposium projektu, iako sada živiš i radiš u drugoj državi?

ARK Regional Branding Symposium je prvi događaj ovakvog tipa u Srbiji, pokrenut od strane talentovanih entuzijasta. Zahvaljujući ovom simpozijumu, Beograd postaje centar sveta, a sva naša čula receptori za neke nove spoznaje. Tako je i sa muzikom, naizgled jedno čulo biva uposleno, ali vam celo telo diše, a granice… granice ne postoje.

#2 Iako si završila Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, tvoja ljubav je pozorište. Reci nam nešto o tome kako si rasla kao umetnik unutar zidova Ateljea 212, paralelno dok si studirala Ekonomski fakultet i koje su to predstave, nastupi i ljudi koji su taj period obeležili.

Atelje 212 je prvo pozoriste u kojem sam nastupila. Prvo u mjuziklu Kosa, a potom nastavila sa predstavom “Brod plovi za Beograd” sve do danas. Od devetnaeste godine, neki od najlepših trenutaka u životu su vezani za scenu Ateljea. Imala sam jedinstvenu priliku da učim posmatrajući Goricu Popović, Sofiju Jurican, Tanju Bošković i mnoge druge. Velika je čast i privilegija biti deo te raspevane družine.

Uživajte u Aleksandrinoj kompoziciji London Blues, koja je postala zaštitna pesma ARK Branding Sympozium-a.

#3 Reci nam više o svom snu – kako zamišljaš svoju karijeru?

Verujem u snove i verujem da se velike stvari dešavaju ljudima koji se ne boje da ugrabe priliku i koji požrtvovano rade na sebi. Iako trenutno radim u svojoj struci, moj veliki san je da jednog dana nastupim u Karnegi Holu. Zvuči nemoguće? Možda i jeste. A možda i nije. Zato vredno radim, komponujem nakon radnog vremena, CD autorskih pesama je snimljen, uvek slušam kritike i preispitujem svoje znanje. Dobro je biti svestan svojih vrlina, ali još bolje je biti svestan svojih mana, jer onda znate u kom segmentu se krije prostor za vaš napredak.

#4 Da li si uzbuđena povodom nastupa u Opera & Theater Madlenianum? Dolaziš u maju specijalno zbog ARK u Beograd iako imaš jako gust raspored. Da li ipak nastup u svojoj zemlji među ljudima koji cene kulturu ima veću težinu no nastup van?

Svakom nastupu se beskrajno iznova radujem. Svaki nastup me podseti ko sam, te ako se izgubim, prisetim se gde sam pošla. A nastup u svojoj zemlji i među svojom publikom je uvek najdraži. ARK, kao jedan od najznačajnijih biznis događaja u Beogradu je svakako dovoljan razlog da se vratim među svoje ljude. Tamo ću i rado po prvi put nastupiti na daskama koje život znače, pozorišta Madlenianum.

Ne mislim da je nastup među svojima teži od bilo kog drugog. Može biti samo draži. Kada pevaš iz ljubavi, i zaista veruješ u ono što izgovaraš, muzika dođe kao jedina i najiskrenija ispovest, prilika da podelimo svoja osećanja, svoje misli, a onome ko se oseća baš kao ti, objasniš da nije sam.

 

KUPITE SVOJU KARTU ZA ARK SYMPOSIUM OVDE

Leave a Reply