Marija Matić: ”Beogradu nedostaju veliki advertising događaji i značajna imena kao što je Martin Lindstrom.”

Categories Agencija, ARK ambasador, ARK Education Partner

Direct Media je poznat kao sistem koji angažuje mlade talente i ulaže u znanje i edukaciju svojih zaposlenih. Nama je velika čast što je Direct Media Academy edukativni partner ARK Branding Symposium-a, a tim povodom smo razgovarali sa Marijom Matić.

#1 Da li i zašto mislite da je dolazak stručnjaka kao što je Martin bitan za za stručnu javnost? Kome su potrebna znanja o brendu i ko ima da nauči najviše iz onoga što Martin govori?

Beogradu nedostaju veliki advertising događaji i značajna imena kao što je Martin Lindstrom. Ovakav govornik približava nas aktuelnim trendovima i stavlja nas na mesto gde treba da budemo, uz najbolje stručnjake i najznačajnija imena svetskog marketinga. Željno iščekujem Martinovo predavanje pre svega zbog teme Small data. U vremenu kada se mnogo govori o velikim brojevima, često se zaboravlja da svi veliki brojevi upravo vode ka jasnim zaključcima. Mislim da nas knjiga Small data vraća na suštinu, pokazuje pravu svrhu istraživanja i analiza. Pravi zaključci uvek deluju jednostavno i istinito i otkrivaju suštinu promene.

#2 Direct Media Academy je edukativni partner ARK Regional Branding Symposium i sponzor prvog Martinovog predavanja pod nazivom “In search of desire”. Zašto ste se odlučili za baš ovo predavanje i kakva su vaša očekivanja?

Zato što  želimo da podržimo veliki entuzijazam i profesionalnost koji pokazujete!

Zato što ste hrabri, moderni i pametni, što znamo značaj edukacije i da ovakvi govornici podižu kvalitet celog tržišta. Zato što posle ove konferencije očekujemo novu moćnu generaciju advertajzing stručnjaka.

#3 Šta mislite o kreativnoj ideji ARK i konceptu Nojeve barke koji je inspirisao projekat?

Kada smo prvi put videli kreativnu ideju, bili smo zaista zadivljeni vašim talentom i celokupnim konceptom. Između ostalog, upravo nam je kreativni koncept jasno približio cilj cele konferencije. Tako smo se i mi odlučili da zakoračimo na vašu barku i krenemo na putovanje sa vama.

#4 U nedelji koja sledi posle ARK, Direct Media organizuje Direct Media Academy, regionalni edukativni program, koji se održava po deveti put. Šta je ono što stručna javnost može da očekuje od 9-og Direct Media Academy i koga pozivate da uzme učešće?

Direct Media Akademija je centralni edukativni projekat Direct Medije. Od prošle godine otvorena je za javnost. Kao lideri na tržištu, odlučili smo da naše znanje i prezentacije gostujućih predavača podelimo ne samo sa ljudima koji rade u sistemu, već pre svega i sa našim partnerima. Od ove godine, Direct Medija će biti otvorena za sve koji smatraju da je komunikacija i dalje najvažniji momenat u oglašavanju. Govorićemo upravo o tome. Kroz dva modula koji pokrivaju brending i savremenu komunikaciju, provešćemo naše polaznike u prva tri dana Akademije kroz savremene trendove, moderno oglašavanje, nove medije, predstavljanje inovativnih alata koji će im pomoći u kreiranju efikasne kampanje. Čevtrog dana konferencije imaćemo dva zanimljiva predavača koji dolaze sa svetske marketinške scene i  iz oblasti inovacija. Veoma zanimljiva predavanja koja će sigurna sam svima biti korisna.

#5 Šta biste poručili mladim ljudima koji se bore za velike ideje i projekte?

Ostanite verni svojim idealima i podižite stalno lestvicu kvaliteta.

 

KUPITE SVOJU KARTU ZA ARK SYMPOSIUM OVDE

Leave a Reply