KATARINA ŠIBALIĆ: ”NIKADA NE PRESTAJTE DA BUDETE RADOZNALI. TAKO SE PRAVE VELIKE STVARI.”

Categories ARK ambasador, ARK partner

Posle uspeha sa reklamom Dobro jutro Džezveri, kompanija Strauss Adriatic je osvežila svoj brend Doncafé i približila ih novim mladim generacijama. Razvoj svog brenda i komunikacionu strategiju nastavljaju u istom pravcu, pažljivo birajući šta će asocirati sa svojim brendom, uključujući i ovaj projekat. Razgovarali smo sa Katarinom Šibalić, marketing direktorkom kompanije, o tome kako kao predstavnik klijenta vidi brend i zašto je ulaganje u isti ključno za jednu kompaniju.

 

#1 Da li i zašto mislite da je Martinov dolazak, ili bilo kog govornika svetskog kalibra u ovaj region bitan za stručnu javnost?

Mislim da su događaji ove vrste i te kako bitni za stručnu javnost regiona jer pružaju priliku da čujemo ’’iz prve ruke’’ kredibilne stučnjake koji govore na nama relevantne i aktuelne teme, i budemo inspirisani i ohrabreni da menjamo stvari na bolje u našoj industriji.

Osim toga, format obraćanja auditorijumu kao što je celodnevno predavanje i direktna interakcija publike sa predavačem ovog kalibra koji dolazi da sa nama podeli svoja viđenja ne samo na globalnom, već i lokalnom nivou, pruža značajnu dodatnu vrednost u odnosu na uobičajene načine na koje stičemo stručna znanja i pratimo velika imena naše profesije – čitanjem, gledanjem video sadržaja i slično.  

#2 Kome biste preporučili da sluša njegova predavanja? Ko ima najviše da nauči iz onoga što Martin govori?

Svima onima kojima je bitno kako će brend za koji rade, svoj brend ili sebe same pozicionirati u svesti onih koji su im za uspeh važni – kupaca, klijenata, krajnjih potrošača, neposrednog okruženja, stručne javnosti… Dakle, jedan prilično široki spektar publike jer je tema, koliko god možda nekima delovala usko profilisana, zapravo vrlo univerzalna.

Svakako da su predstavnici marketinške struke oni koji najviše koristi mogu imati od Martinovih predavanja bez obzira iz kog biznisa dolaze, pa je očekivano da će oni biti najbrojniji tog dana u Madlenianumu.

#3 Kao kompanija, zašto ste se odlučili da podržite ARK Regional Branding Symposium? Kako Strauss Adriatic vidi brend i ulaže u brend?

Verujemo u kvalitet i vrednost znanja koje ovaj predavač donosi na naše prostore, a pre svega prepoznajemo i želimo da podržimo lokalne inicijative mladih generacija profesionalaca u ovoj zemlji, poput BEA organizacije, koji imaju vizije i vredno rade na njihovom ostvarenju. Želimo da sa njima kreiramo zajedno bolju budućnost za profesiju.

Svakako da su predstavnici marketinške struke oni koji najviše koristi mogu imati od Martinovih predavanja bez obzira iz kog biznisa dolaze, pa je očekivano da će oni biti najbrojniji tog dana u Madlenianumu.

Mi kao kompanija poslovne strategije zasnivamo na razvoju brendova, a to u današnje vreme zahteva velika ulaganja kako u sticanje adekvatnih znanja i veština, tako i u konkretne aktivnosti brendova koje, da bi bile što efikasnije, moraju biti pametno osmišljene i pravovremeno i na odgovarajući način sprovedene.

#4 Šta poručujete mladim ljudima koji se odvaže da rade velike stvari?

Da veruju u sebe jer je ta vera najvažnija, budu ponosni što razmišljaju drugačije jer je to jedinstven dar, budu hrabri i ne posustaju pred preprekama, jer njih svakako ima i kada radite male stvari i da nikada ne prestaju da budu radoznali i istražuju jer je to jedini način da se nova vrata otvaraju.

 

KUPITE SVOJU KARTU ZA ARK SYMPOSIUM OVDE

Leave a Reply