Redakcija Netokracije: ”Veliki događaji postepeno prepoznaju značaj marketinga i u manjim sistemima, posebno ako govorimo o paušalcima.”

Categories ARK ambasador, Strateški medijski partner

Bila nam je potrebna sveža percepcija koji odgovara modernim načinima poslovanja. Okrenuli smo se portalu Netokracija Srbija, našem strateškom medijskom partneru, kako bismo čuli perspektivu koju imaju paušalci i mali biznisi, a vezano za kvalitet edukacije i predstojeći ARK Regional Branding Symposium. Pročitajte više u nastavku…

#1 Kao mediji ste imali priliku da posetite puno konferencija u regionu i naučite svašta. Šta je ono što izdvaja bilo koju konferenciju koja bi vas zainteresovala? Šta očekujete od ARK i Martina Lindstroma kao govornika?

Marko Crnjanski: Glavni segment svake velike konferencije trebalo bi da budu kvalitetni keynote predavači koji svoje bogato iskustvo i stručnost prenose prisutnima, a koji dosta mogu naučiti upravo zahvaljujući konstruktivnim primerima, ali i samom interakcijom stručnjaka sa publikom. Vremenom, kao jedan od neizbežnih elemenata ovakvih događaja nametnuo se i ‘networking’, zahvaljujući kojem se publika može bliže upoznati i porazgovarati sa predavačima radi razmene kontakta i stavova, što smatram da je veoma bitno za dalji razvoj poslovnih ideja ili projekata.

Kako se danas sve više govori o unapređenju direktne komunikacije sa potrošačima, ARK Regional Branding Symposium dovođenjem Martina Lindstroma kao jednog od najvećeg brend eksperta današnjice, sigurno će privući veliki broj učesnika, upravo zbog Martinove ekspertize, koji će, verujem, imati priliku da podeli bogato znanje i iskustvo sa prisutnima, dajući im prave smernice za unapređenje svojih biznisa.

Milena Rasić: Konferencije se izdvajaju kvalitetnom organizacijom, kvalitetnim govornicima i, što je najbitnije – dobrim programom. Spoj tih faktora je nešto što čini da, s jedne strane, taj događaj deluje medijski privlačno, a sa druge da stručnoj javnosti kojoj je namenjena pruži znanje, informacije i inspiracije zbog kojih će poželeti da se vrate. A to se očekuje i od Lindstroma.

#2 Da li i zašto mislite da je Martinov dolazak u Srbiju bitan za stručnu javnost?

Milena Rasić:
Dolazak svakog „zvučnog“ govornika, pogotovo onog čije se ime povezuje sa magazinom Time i sa Hardvard Business Review-om i čije su knjige bestseleri, stručnoj javnosti znači zato što je to znak da konferencije u ovom regionu bivaju sve kvalitetnije u pogledu sadržaja koje nude. Takav sadržaj (u idealnim uslovima) vodi do boljih profesionalaca, a bolji stručnjaci omogućavaju unapređenje cele industrije.

#3 Netokracija je regionalni medij koji se bavi kreiranjem content-a od A do Š, i ima fokus na digital, startup-e i freelancer-e. Najveći stručni događaji čak ni ne predviđaju mogućnost za nekog ko nije u korporaciji ili agenciji priliku da prisustvuje događaju čak i ako bi hteo kupi kotizaciju! Da li je vreme da veliki događaji uvaže nove načine poslovanja i shvate da se marketing ne dešava samo u velikim sistemima? Zašto su ova znanja potrebna i privlačna i manjim sistemima i paušalcima?

Marko Crnjanski:
Verujem da veliki događaji postepeno prepoznaju značaj marketinga i u manjim sistemima, posebno ako govorimo o paušalcima. Za ovu grupu poslovnih ljudi jednostavno moraju da budu kreirani programi koji će im biti privlačni, iz kojih će moći da izvuku preko potrebno znanje za dalji razvoj poslovanja, a verujem da će veliki događaji vremenom sve više prepoznati taj potencijal koji donosi ovakva grupa posetilaca.

Milena Rasić: Ključ vođenja uspešnog biznisa, predstavljao on korporaciju, srednje ili malo preduzeće, nije samo u znanjima koje se tamo potencijalno mogu steći, već i u kontaktima koji se mogu ostvariti, što je posebno bitno ukoliko ste se odvažili da pokrenete svoj posao, a niste ekspert u toj oblasti. Paušalci, s druge strane, lako mogu doći do novog angažmana, a razmena iskustva, znanja i industrijskih novosti i trendova je nešto što koristi svakom.  To su resursi koji se, kada ih podelite, ne troše, već sasvim suprotno – bivaju sve veći i rađaju nove ideje.

KUPITE SVOJU KARTU ZA ARK SYMPOSIUM OVDE

 

 

Leave a Reply