Prof. dr Galjina Ognjanov: ”Martin nas ponovo podseća na veliku prednost opredeljenja da mislimo malo.”

Categories ARK ambasador, PR EKSPERT

Razgovarali smo sa redovnom profesorkom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Galjinom Ognjanov o značaju projekta ARK za stručnu javnost. Kao ekspert za PR, jedan od osnivača strukovnog udruženja DSOJ i član akademske zajednice koja oblikuje umove iz oblasti odnosa sa javnošću i tržišnih komunikacija, poznata je kao osoba čija stručna reč ima težinu, a podrška značaj. Ponosni smo na činjenicu da će biti naš dragi gost 12. maja 2018. godine.

 

#1 Da li i zašto mislite da je dolazak stručnjaka kao što je Martin bitan za stručnu javnost? Kome su potrebna znanja o brendu? Ko ima da nauči iz onoga što Martin govori?

Martin je jedan od najčitanijih autora u oblasti marketinga, marketinških komunikacija, kreiranja i promocije brenda. O ovim pitanjima piše i govori na vrlo slikovit, interesantan i pre svega, veoma originalan, ali i realan način. Iz njegovih knjiga, pa čak i kada mislite posve drugačije, možete dobiti nove ideje i videti svet s druge strane ogledala. Upravo mogućnost sagledavanja sveta tržišta iz različitih vizura predstavlja ključnu veštinu u marketingu. Stoga, svi oni koji pretenduju da kreiraju brendove i upravljaju njihovim životnim ciklusom treba da poslušaju, pročitaju i razmisle o onome što Martin govori.

 

#2 Neki od članova tima su Vaši bivši studenti. Kako ste se osećali kao profesor, kada ste čuli da su se upustili u ovakav poduhvat?

Bila sam ponosna i radosna. Kao nastavnik, najsrećnija sam kada su moji učenici skloni prihvatanju novih izazova, kada i po završetku studija nastoje da doprinesu proširenju obuhvata znanja kako za sebe, tako i za društvo u kojem žive. Hvala Vam na tome!

 

#3 Martin je stručnjak koji se bavi brendovima i biznisima širom planete, uvažavajući sve specifičnosti kultura u kojima posluje. Šta je ono čemu se najviše radujete da čujete, a što ste videli na agendi događaja?

Zanimljiv je povratak kvalitativnim podacima. U eri velikih baza podataka i pokušaja da se sve kvantifikuje, zapravo se dodatno ističe značaj činjenice da je svaki pojedinac drugačiji, da se životne situacije menjaju, i da stoga ne možemo razumeti potrošače bez posmatranja i učestvovanja u njihovim životima tokom kojih donose brojne odluke. Čini mi se da nas Martin, u duhu najkreativnijeg slogana dvadesetog veka proizašlog iz agencije DDB (Doyle Dane Bernbach) za automobil Buba, ponovo podseća na veliku prednost opredeljenja da “mislimo malo”. Srećna sam zbog toga.

 

Kupite svoju kartu za ARK Symposium OVDE 

Leave a Reply