Svetlana Ćopić: ”Neopravdano je ako neko ko drži do svoje profesije brand planera ili brand menadžera propusti ovaj događaj!”

Categories ARK ambasador, kreativa

Često zaboravljamo, pored svih tih brojeva, prodaje i metrika, da je srce brenda zapravo kreativno. To je jedna ideja, protkana kroz svaku nit komunikacije koju najbolje razumeju kreativci. Njima su reči i ideje osnovni alati u realizaciji projekata zbog kojih poverujemo da reklame mogu biti umetnost, a naša profesija ima smisla. Stoga, razgovarali smo sa Cecom Ćopić, koja je prve korake u ovom našem svetu učinila u Sakijevoj agenciji, a danas iza sebe ima puno kampanja kod kojih su granice komercijalnog i umetničkog toliko ispreplitane da ne postoje. 

 

#1 Da li i zašto mislite da je Martinov dolazak u Srbiju bitan za stručnu javnost? Da li naše tržište ima potencijala za ambiciozne projekte i da li se kvalitet znanja ceni?

Da, možda i donekle.

Nema sumnje da je dolazak Lindstroma velika stvar, s obzirom na to da je reč o vodećem svetskom autoru iz oblasti brandinga, koji dolazi sa svojim aktuelnim materijalima i predavanjima. Ovo je događaj u rangu dolaska nekog velikog svetskog muzičkog benda koji je baš izdao novi album.

Što se tiče drugog pitanja, u to verujem i nadam se da ćemo imati prilike da se u to i uverimo.

Nemam sumnje ni u to da je ulaganje u sopstveno znanje najbolja investicija. Da li se znanje prepoznaje i ceni, zavisi od toga s kim ste se susreli, odnosno od ličnih kapaciteta druge strane. Neće se isplatiti uvek i to treba prihvatiti. Na duge staze, znanje se, ipak, uvek isplati na neki način.

 

#2 Kome biste preporučili da sluša njegova predavanja? Ko ima najviše da nauči iz onoga što Martin govori?

Očekujem da će predavanja biti zanimljiva za sve čije profesije spadaju u kreativne industrije u najširem smislu te reči, ali i za sociologe i antropologe, s obzirom na to da živimo u potrošačkom društvu u kome su brandovi preuzeli neke od ključnih uloga simboličke komunikacije i važan su deo razumevanja današnjeg društva.

S druge strane, mislim da je za neopravdano ako neko ko drži do svoje profesije brand planera ili brand managera propusti ovaj događaj.

 

#3 Zašto se boriti za velike ideje? Kako Vam se čini kreativni koncept ARK kao nekom ko je godinama bio na čelu kreativne agencije?

Zato što je zabavno i zato što su takve ideje jedine vredne uloženog vremena, truda i talenta.

Oduševljena sam svakom inicijativom nastalom iz autentičnog entuzijazma, a posebno mi se dopada što ste odmah krenuli hrabro sa realizacijom nečega zaista velikog i naizgled ludog.

 

#4 Šta poručujete mladim ljudima koji se odvaže da preuzmu velike rizike?

Zavisi od rizika. Ako je reč o tome da se, vođeni nekom idejom ili iskrenom unutrašnjom potrebom, upuštaju u nešto što se ne uklapa u uobičajeni način obavljanja stvari i odudara od mišljenja većine – poručujem da veruju svom unutrašnjem osećaju, neće ih prevariti.

 

KUPITE SVOJU KARTU ZA ARK SYMPOSIUM OVDE 

Leave a Reply